بر اساس مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه هاروارد انجام شد، افرادی که مقادیر زیادی روغن زیتون مصرف می کنند ممکن است خطر مرگ زودرس را به طور کلی و به دلایل خاص از جمله بیماری های قلبی عروقی، سرطان و بیماری های عصبی کاهش دهند.
دانشکده بهداشت عمومی چان محققان همچنین دریافتند افرادی که روغن زیتون 5 لیتری را به جای چربی حیوانی مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر مرگ و میر کلی و علت خاص هستند.
این مطالعه به صورت آنلاین در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد.
این اولین مطالعه مشاهده ای طولانی مدت در مورد مصرف روغن زیتون و مرگ و میر در ایالات متحده است.
اکثر تحقیقات قبلی در مورد روغن زیتون و سلامتی بر روی جمعیت های اروپا و مدیترانه متمرکز شده است، جایی که مصرف روغن زیتون بالاتر است.
Marta Guasch-Ferré، دانشمند تحقیقاتی ارشد در بخش تغذیه در مدرسه هاروارد چان، گفت: «مصرف روغن زیتون با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است، اما ارتباط آن با مرگ زودرس نامشخص بود.
یافتههای ما توصیههای رژیم غذایی فعلی را برای جایگزینی چربیهای حیوانی با روغنهای گیاهی برای پیشگیری از بیماریهای مزمن و مرگ زودرس تأیید میکند.
محققان از دادههای بهداشتی جمعآوریشده بین سالهای 1990 تا 2018 برای 60582 زن شرکتکننده در مطالعه سلامت پرستاران و 31801 مرد در مطالعه پیگیری حرفهای سلامت استفاده کردند.
همه شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه فاقد بیماری قلبی عروقی یا سرطان بودند و هر چهار سال یک بار پرسشنامه های غذایی را تکمیل کردند.
در طول دوره مطالعه، 36856 نفر فوت کردند.
از شرکت کنندگان پرسیده شد که چقدر از روغن زیتون در سس های سالاد، اضافه شده به غذا یا نان، یا در پخت یا سرخ کردن استفاده می کنند.
بر اساس یافته ها، افرادی که در بالاترین رده مصرف روغن زیتون (بیش از هفت گرم در روز) قرار داشتند، 19 درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر کلی و بیماری های قلبی عروقی، 17 درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر ناشی از سرطان، 29 درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر نورودژنراتیو قرار داشتند.
و در مقایسه با کسانی که هرگز یا به ندرت روغن زیتون مصرف نکرده اند، 18 درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر تنفسی قرار دارند.
استفاده از روغن زیتون در مقایسه با مارگارین، کره، سس مایونز و چربی لبنیات با خطر کمتر مرگ و میر کلی و علت خاص همراه بود.
Guasch-Ferré گفت: «پزشکان باید به بیماران توصیه کنند که چربیهای خاصی مانند مارگارین و کره را با روغن زیتون جایگزین کنند تا سلامت خود را بهبود بخشند.
“مطالعه ما به ارائه توصیه های خاصی کمک می کند که درک آنها برای بیماران آسان باشد و امیدواریم آنها را در رژیم غذایی خود اجرا کنند.”
سایر نویسندگان مدرسه هاروارد چان در این مطالعه عبارتند از یانپینگ لی، والتر ویلت، جوردی سالاس-سالوادو، چی سان، لورا سامپسون، میگل مارتینز-گونزالس، میر استامپفر و فرانک هو.